Working Like A Workaholic

Mensen noemen mij regelmatig een workaholic, maar wat is dat nou eigenlijk? Een workaholic? In mijn gedachten is dat iemand die 24/7 aan het werk is, werk praat en zijn of haar werk is. Eerst maar eens kijken hoe google er over denkt;

Google geeft mij in 0,23 seconden ongeveer 3.060.000 resultaten waarvan de eerste hit een Wikipedia pagina is, maar eens lezen wat Wikipedia er over schrijft:

Workaholisme is de onbedwingbare neiging om hard te werken en, als men niet werkt, veel aan het werk te denken. De persoon in kwestie hoeft niet per se problemen te hebben met zijn of haar verslaving, maar diens omgeving heeft dat vaak wel.

Tja, ik heb inderdaad de neiging om hard te werken en regelmatig als ik niet aan het werk ben toch aan werk te denken, maar heeft iedereen dat niet? Denken aan zijn of haar werk terwijl hij of zij niet aan het werk is? Ik moet toegeven dat ik vaak de meest geniale ideeën of concepten bedenk als ik niet aan het werk ben. Dat heeft iedere creatieveling toch?! Toch?! Oke, misschien niet, maar het zou toch fijn zijn als er meer als 24 uur in 1 dag zit? Dan hebben we met z’n allen net wat meer tijd voor alles…

Oke, de conclusie is stiekem toch dat ik wel een redelijke workaholic ben, blijft lastig.. toegeven dat je ergens verslaafd aan bent. Hallo, ik ben Robbin en ik ben alco.. ehm workaholic , maar de vraag die mezelf vervolgens hardop stel is: ‘Is het erg om een workaholic te zijn? ’ Ik wil voor mezelf toch de doelen behalen die ik voor dit jaar heb gesteld? Het antwoord op die vragen zijn voor mij heel makkelijk, nee ik vind het niet erg om een workaholic te zijn en wil zeker de doelen die ik gesteld heb voor dit jaar behalen.

workaholic

Ik denk dat begrippen als ambitieus en enthousiast goed passen bij het begrip workaholic. Ik hou van m’n werk en doe het liefst niets anders als met een onwijs gemotiveerd team te gekke producties neerzetten! Neem nou als voorbeeld een van de laatste producties die we hebben mogen verzorgen. Een internationale product presentatie van een wereldwijd bekend fietsen merk. Met een onwijs gemotiveerd team hebben we geprobeerd er voor te zorgen dat ALLES op rolletjes verliep. Als vervolgens de CEO van dat bedrijf aangeeft dat dit het beste event was wat ze ooit hebben gehad, dan vergeet ik direct dat ik tijdens het uittypen van de laatste draaiboeken in slaap was gevallen op m’n MacBook.

De komende tijd zal ik af en toe een stukje schrijven over het leven van een Workaholic. Voor de mensen die denken?! Wat loop je te zeuren? Ga dan wat minder werken, die daag ik uit om een aantal doelen te stellen voor het einde van het jaar en die doelen te behalen. Ja, inderdaad, doelen stellen en dat mogen behoorlijke ambitieuze doelen zijn!

Tot de volgende!

Robbin
Co-Founder Mediadutchies

Ohw.. P.S. nog even over die foto… Dat gebeurd natuurlijk niet, de slaapkamer is geen kantoor.. zelfs deze workaholic heeft grenzen!