Een succesvol evenement? Vergeet het sociale aspect niet!

Evenementorganisatie; het is een vak apart. Van de oriënterende fase, waarop je volop marktonderzoek doet en offertes opvraagt, tot het uitschrijven van het draaiboek. Het werk dat bij het organiseren van een evenement komt kijken mag zeker niet onderschat worden. En na al dat werk wil je niet natuurlijk niets liever dan dat het evenement succesvol is.

Maar wat maakt tegenwoordig een evenement succesvol? Vroeger was dat zeker de aankleding, de sfeer en de bezoekers, maar tegenwoordig kunnen we daar nog een andere belangrijk aspect aan toevoegen. Social media. Maar hoe zet je dit nou precies in? Wij geven je elke tips voor vóór, tijdens en na het evenement.

Voor het evenement

Je wilt natuurlijk dat er veel bezoekers naar het evenement komen. Naast het ophangen van posters en flyers is het ook zeker belangrijk om het evenement aan te kondigen, of zelfs te hypen, op social media. Mocht het bedrijf al een groot netwerk hebben, dan is het delen van het evenement op social media kanalen als Facebook, Twitter en Instagram vaak al genoeg. Maak op Facebook een evenement aan en deel het op de Facebookpagina. Nodig ook al je vrienden uit. Als iemand aangeeft dat zij of hij aanwezig zal zijn bij het evenement, dan zien de Facebookvrienden van die persoon dat ook. Wil je een nieuwe doelgroep bereiken voor dit evenement, dan kan het starten van een advertentie op Facebook hier erg handig voor zijn. Het is natuurlijk wel belangrijk om bij het opzetten van deze advertentie goed na te denken over wie de doelgroep is en hoe je deze optimaal kan prikkelen.

Tijdens het evenement

Je wilt natuurlijk niet dat de bezoekers het gehele evenement met hun telefoon bezig zijn, maar het kan zeker baten om de bezoekers te stimuleren tot het gebruik van social media tijdens het evenement. Zorg ervoor dat het evenement een eigen hashtag heeft en dat jullie social media accounts duidelijk aangegeven worden. Kanalen als Facebook, Instagram en Twitter zijn hierbij het belangrijkste. Hoe meer er over het evenement gesproken wordt op social media, hoe meer exposure er gecreëerd wordt. Door de originele hashtag kan je ook makkelijk terugvinden hoeveel en hoe er over het evenement gesproken wordt. Je zou hier ook een leuke winactie aan kunnen verbinden, waarbij de bezoekers gestimuleerd worden om over het evenement te praten op social media en hierdoor kans maken op een leuke prijs.

Laat tijdens het evenement een fotograaf rondlopen om de bezoekers te fotograferen. Ze zullen het erg leuk vinden om een mooie foto aan het evenement over te houden, die ze later ook wel kunnen delen op hun social media kanalen. Het plaatsen van een logo wall is ook een mooie manier om professionele foto’s te maken, met als achtergrond bijvoorbeeld jullie logo en/of die van sponsors.

Na het evenement

Ook na een fantastisch evenement wil je natuurlijk dat er nog over gesproken wordt. Een mooie aftermovie mag dus zeker niet ontbreken! Laat daarnaast de social media accounts niet meteen afsterven, maar onderhoud nog contact met de bezoekers door terug te blikken op het mooie evenement of door de foto’s te delen op een website of op Facebook. Nodig de bezoekers bij dit laatste ook uit om personen in deze foto’s te taggen, zodat iedereen die op de foto is gegaan ook makkelijk deze foto kan terugvinden.

Mediadutchies helpt!

Heb je je handen al vol aan de organisatie van het evenement en kan je wel wat hulp gebruiken? Mediadutchies helpt graag! We hebben niet alleen ruime ervaring met het organiseren van evenementen, maar hebben ook alle kwaliteiten in huis om het evenement zo succesvol mogelijk te maken. Van fotografie tot aftermovie en social media exposure, voor dit complete pakketje ben je zeker aan het goede adres bij ons. Meer weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Een voorbeeld van een evenement waar Mediadutchies bij betrokken was, is de première van de nieuwe James Bond. Hier hebben wij bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een logo wall waarvoor mensen, uiteraard gratis, op de foto konden. Nog geen uur nadat de foto’s gemaakt waren stonden ze al op Facebook en op onze website!

Klik hier om de foto’s van dit evenement te bekijken!