Ik wil adverteren bij Google, wat nu?

Je bent van plan om je eerste Google AdWords campagne in te gaan zetten. Een goede keuze want adverteren op Google is een snelle manier om gericht miljoenen potentiële klanten te bereiken. Door het innovatieve AdWords-programma kunnen zelfs kleine bedrijven op een eenvoudige manier reclame maken voor hun producten en/of diensten.

Het werkt het nou eigenlijk?

Google AdWords werkt door middel van veiling op bepaalde zoekwoorden. Zodra een gebruiker Google gebruikt en een zoekopdracht of zoekwoorden intypt ontvangt hij naast de “normale” zoekresultaten ook resultaten uit het Adwords-programma. Ook kunnen er advertenties weergegeven worden die uit datzelfde Adwords-programma komen. Deze worden meestal aan de rechterkant of in het gemarkeerde gedeelte boven de normale zoekresultaten weergegeven.

Wat kost dat nou, zo’n adwords campagne?

Wat AdWords precies kost kunnen wij niet zeggen. Dat ligt geheel aan jouw wensen en budget. Er is voor het gebruik van AdWords geen minimumbedrag dat je moet besteden of een tijdslimiet. Je stelt zelf een dagbudget in en kiest hoe je het geld besteedt.

Bij een AdWords campagne heb je de mogelijkheid om te betalen per klik (CPC). Dit betekent dat als de zoeker op jouw advertentie klikt, jij betaalt. Dit wil dan ook zeggen dat elk bedrag (wat verschilt per zoekwoord) rechtstreeks wordt uitgegeven aan het werven van potentiële klanten. Er worden dus pas kosten in rekening gebracht wanneer een zoeker daadwerkelijk op de advertentie klikt.

Wat de kosten per klik zijn wordt weergegeven door Google tijdens het maken van de campagne of in een op maat gemaakt voorstel wat wij voor jou kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld een dagbudget instellen van €20 en een maximumbedrag van €0,20 per klik op uw advertentie.

CPC: Cost Per Click, oftewel de kosten per klik. Dit is het bedrag dat betaald wordt door de adverteerder aan de webmaster voor iedere klik op een banner of link.

Hoe bepaal ik een budget?

Uiteraard is dit volledig afhankelijk van het type product of dienst dat je aanbiedt (of wilt aanbieden). Het budget bepalen is bijzonder belangrijk voor het wel of niet slagen van je campagne(s). Je wilt immers goed presteren en er niet te snel de stekker uit moeten trekken.

In de meeste gevallen is het bepalen van het budget afhankelijk van de maximale marketing kosten voor een conversie, de zogenaamde Cost Per Action (CPA). Andere factoren die van belang zijn; het gemiddelde conversie percentage vanuit meerdere kanalen, het geschatte gemiddelde CPC (Cost Per Click) bod en het minimaal benodigde aantal conversies om de Google AdWords campagne te kunnen optimaliseren.

CPC: Cost Per Click, oftewel de kosten per klik. Dit is het bedrag dat betaald wordt door de adverteerder aan de webmaster voor iedere klik op een banner of link.

Conversie binnen de e-commerce is de omzetting van bezoek aan een website naar een bepaald conversiedoel, doorgaans uitgedrukt als een percentage van de sitebezoekers die overgaan tot het conversiedoel. Het gaat meestal om een bestelling of betaling, maar kan ook een aanmelding voor een nieuwsbrief of registratie als gebruiker betreffen.

Een rekenvoorbeeld voor het bepalen van het budget kan er bijvoorbeeld zo uit zien:

Minimaal aantal conversies: 100
Maximale cost per action: € 10,-

Gemiddeld conversie percentage: 1%
Geschat CPC bod: € 0,25

Benodigd aantal kliks: 10.000
Benodigd budget: € 2.500,-

Wat moet ik doen?

Wil je beginnen met een AdWords-campagne dan is het noodzakelijk om doelen te stellen. Oftewel; Wat wil je bereiken met de campagne?
Gaat het om het verkopen van producten zoals in een webshop? Of wil je aansturen op offerte aanvragen zoals een leasemaatschappij waarschijnlijk zal doen? Het inschrijven voor een nieuwsbrief, downloaden van een kortingsbon of  het bekijken van een video zijn voorbeelden van de vele mogelijke doelen van de AdWords campagne.

Verplaats je in de bezoeker

Door het goed inzetten van campagnes en advertentiegroepen tijdens de verschillende momenten van het zoekproces kun je deze beter in jouw voordeel laten uitvallen. Verplaats je dus eens in de bezoeker.

Een voorbeeld: Een klant is op zoek naar een huurauto in Turkije. Deze klant zal dus waarschijnlijk gaan zoeken op:

  • Huurauto Turkije
  • Auto huren Turkije
  • Autoverhuur Turkije

Of na een poosje zelf specifieker;

  • Auto huren nabij Alanya Turkije
  • Autoverhuur Alanya Turkije nabij vliegveld

Je kunt je wellicht voorstellen dat het antwoord op elke stap hoger, dichter bij het uiteindelijke huren van een auto komt. Wellicht heeft de bezoeker bij puntje 1 al wel de overtuiging om de boeking compleet te maken, maar voor een ander is meer bewijs nodig . De Google AdWords campagne kun je zo inrichten dat je in ieder geval probeert bij deze stappen aanwezig te zijn. Uiteindelijk kun je op basis van de data bepalen of alle stappen noodzakelijk zijn of dat er acties nodig zijn.

Kan ik morgen boven aan staan in Google?

Het is goed om te realiseren dat een Google AdWords campagne tijd nodig heeft. Enerzijds om essentiële data te verzamelen, maar ook om een bepaalde kwaliteit (Google AdWords Quality score) op te bouwen als adverteerder. Door het vergaren van data krijg je inzicht in wat werkt en wat niet. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het uitsluiten of juist opbieden van bepaalde zoekwoorden. Blijf dus actief bezig met je campagne en pas aan waar nodig!

Mediadutchies kan uiteraard ondersteunen in het opzetten van een goede Google campagne. Wij schrijven een campagne plan aan de hand van jouw input en komen samen tot een dagbudget en hopelijk tot veel conversies. Ben je, na het lezen van dit bericht, geïnteresseerd in een Adwords-campagne? Neem dan contact met ons op om te kijken wat er voor jouw bedrijf mogelijk is!